Hang-Kép Házimozi Stúdió | Címünk: 4400 Nyíregyháza, Új utca 28/B. | Tel./Fax: 06-42/504-326 | Mobil: 06-20/218-4257

Termék keresése

Müncheni High End kiállítás 2. rész

High End München 2. rész


Néhány érdekesség a kiállításról:Tapasztalatunk szerint nem csökken az érdeklődés a bakelit lemezjátszók iránt. A gyártók többsége beépítette a választékába, olyanok is, akik eddig nem. Vannak " svájc óramű" igényességű lejátszók, de az is igaz, hogy a demo szobákban sokszor a lemezjátszók digitális kiemenettel működtek.A különleges formák sem hiányozhattak, és valóban, komoly műtárgyakkal vetekedik néhány termék:A nálunk ismerősebb márkák is szép standokkal mutatkoztak be, a Kef, a Magnat, B&W magas kategóriákat mutatott be, ugyanakkor több gyártó a demo szobában az elérhetőbb árú termékeit demozta, pl. a Dali az új Spektor hangfalszettet.Néhány izgalmas dolgot is találtunk, pl. bakelit lemez tisztító gépet, vagy egy " áramtankot", amely feltöltés után önállóan szolgáltatja az áramot a HIFI berendezéseknek.Most már "mindenkinek" vannak Bluetooth hangszórói, versenyeznek a formák..Másik érdekes tapasztalat - gyakorlatilag más sehol nem demoztak CD lejátszóval és csak elvétve LP lemezjátszóval.


A DAC-ok általánossá váltak, minden külső eszköz és főleg a számítógép ezen keresztül adta a hangot, tableten szörfözve válogatták a számokat a kiállítók.


Ezek az eszközök már mind alkalmasak a HI-Res vagy DSD fájlok továbbítására, melyek magasabb (kiterjesztett) átviteli sebességgel dolgoznak, a CD minőséget is túlszárnyalva.


Egyere több lehetőség van ilyen fájlok letöltésére, megvásárlására, vagy streamelésére.


Nézze meg képgalériánkat is!